13nov2010

Weer nederlaag voor DOTO

Met de ruime 4-0 zege op hekkensluiter DOTO heeft FC ’s-Gravenzande zich weer wat steviger in de kopgroep van de 1e klasse B weten te nestelen. In de aanvangsfase oogde het spel van de thuisploeg wat rommelig, passes kwamen niet goed aan en er was veel onnodig balverlies. Maar gaandeweg de wedstrijd ging het steeds beter lopen, en op de overwinning valt dan ook niets af te dingen.

De eerste doelpoging was voor DOTO. Een schot van Jeffrey van Offeren in de 6e minuut na een vrije trap ging maar net naast. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam na bijna een kwartier spelen. Na een goed opgezette aanval schoot Sevy Claudio rakelings naast. Even later kon hij net niet bij de bal komen na een voorzet van Ruud Barendse en werd uiteindelijk een achterbal. In de 24e minuut nam de thuisploeg een verdiende voorsprong. Uit een hoekschop kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Kevin Braber die verwoestend uithaalde en doelman Senel Dilek kansloos liet: 1-0. Na gepruts in de FC ’s-Gravenzande defensie had DOTO kort hierna een prima kans om weer gelijk te maken, maar Fabian Ssubi Kizito schoot de bal net naast. In de 33e minuut wist de thuisploeg de marge te vergroten. Een vrije trap van Kevin Braber werd door een DOTO verdediger zelf in het doel geschoten, voordat Jasper van Dijk dit deed die net achter hem stond, met dank aan DOTO dus: 2-0. De laatste serieuze kans om voor rust nog verder weg te lopen was van Sevy Claudio, hij gaf vanaf rechts de bal voor, waarbij de doelman alle moeite had om de bal nog over de lat te tikken, dus bleef het bij een 2-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft probeerde DOTO het tij te keren, en Jounes Hannati had daarvoor ook een prima kans na gerommel in de FC verdediging, maar hij kon uiteindelijk niet tot een schot komen. Kerem Yilmaz kon even later wel goed inschieten, maar doelman Danny Koning stond goed opgesteld. Nadat een inzet van Jasper van Dijk nog werd weggewerkt door de verdediging van DOTO was het even later FC ’s-Gravenzande dat op een 3-0 voorsprong kwam. Na een vrije trap gaf Sevy Claudio op maat voor waarna Silvino Soares de bal fraai binnenkopte in de 58e minuut. Toch wilde DOTO zich nog niet gewonnen geven. Een schot van Cherwin Londt schampte de lat en ging over, en een inzet van invaller Orlando Soares Neves werd door Danny Koning goed gepakt. Voor FC ’s-Gravenzande was Sevy Claudio tweemaal gevaarlijk. De eerste poging, op aangeven van Harold Loeve, was de DOTO doelman net iets sneller, en even later wist de doelman zijn inzet nog tot hoekschop te verwerken. Met nog 15 minuten op de klok drie wissels bij de thuisploeg. Roy Kappenburg, Hendrik Grünholz en Silvino Soares maakten plaats voor Hicham El Menkouzi, Mark van Antwerpen en Richard van Trier. Dat leverde al snel hierna een penalty op. In het strafschopgebied sloeg Redwane El Aiboudi uit een hoekschop de bal met twee handen weg en de prima leidende scheidsrechter R.H.J. van de Waerdt uit Veenendaal kon niet anders dan de bal op de stip deponeren. Harold Loeve voltrok het vonnis en bracht de stand op 4-0. Maar ook DOTO kreeg even later de mogelijkheid om wat terug te doen, ook zij kregen een penalty, maar de te zachte inzet van Jounes Hannati werd door Danny Koning goed gepakt. Kort voor tijd was het Harold Loeve die nog in kansrijke positie kwam, maar DOTO doelman Senel Dilek reageerde attent en pakte de bal.

Met deze 4-0 overwinning konden de talrijke bezoekers in elk geval met een goed gevoel huiswaarts keren. Alexandria’66 nam, door het verlies van Deltasport, de koppositie over, omdat Smitshoek verloor van DSO en Sportlust’46 hun wedstrijd tegen TOGR zagen afgekeurd steeg FC ’s-Gravenzande naar de derde positie op de ranglijst.

Opstelling DOTO: Senel Dilek, Mike Vieaira, Ibrahim El Koubai, Driss El Koubai, Heseyin Yavusitoglo, Abdullah Yavusitoglo, Jeffrey van Offeren, Kerem Yilmaz, Fabian Ssubi Kizito (Orlando Soares Neves) , Jounes Hannati, Redwane El Aiboudi. Ook Cherwin Londt was een van de invallers na rust, maar voor wie hebben wij helaas niet kunnen waarnemen.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Jeffrey van den Bos, Roy Kappenburg (Mark van Antwerpen), Kevin Braber, Norman Tan, Harold Loeve, Hendrik Grünholz(Hicham El Menkouzi), Ruud Barendse, Silvino Soares (Richard van Trier), Jasper van Dijk, Sevy Claudio.

Scheidsrechter: R.H.J. van de Waerdt uit Veenendaal

Scoreverloop: 24e minuut: Kevin Braber 1-0; 33e minuut: eigen doelpunt 2-0; 58e minuut: Silvino Soares 3-0, 76e minuut: Harold Loeve: 4-0 (penalty).

Van de website van FC Gravenzande.

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door :

Nedelko, NederSport, CTS, FlexiMedia en Z-Press.

Uw bedrijfsnaam hier ?