06nov2010

Smitshoek wint van DOTO

Smitshoek heeft tegen het laaggeplaatste DOTO een simpele overwinning behaald. In de 1e helft werd er bij vlagen goed gespeeld en bleef de beloning niet uit. Al na een kwartier stond er een 0-2 stand op het bord in Pernis. In het tweede bedrijf hield DOTO open huis en profiteerde de oranje-zwarten prima van de ruimte op de vleugels en liep men eenvoudig uit tot een monster score.

Grote man was spits Roel van Rixoort met vier treffers. Op het zachte en door het te hoge gras slecht bespeelbare veld begon Smitshoek goed aan het duel. In de vaste basiself werd goed combinatie voetbal op de mat gelegd. Uit een hoekschop vanaf links van Jeremy Versteeg opende spits Roel van Rixoort al na 10 minuten de score. De spits bleef na een rebound koel en knalde het leer achter doelman Senel Dilek. Even daarna stond Roel van Rixoort aan de basis van de 2e treffer. Zijn steekbal kwam bij de beweegelijke Gilliomar Leona [met een heuse fanclub langs de lijn] die onreglementair werd gestuit. De penalty was geen probleem voor Roel van Rixoort: 0-2. Het deze zomer op het laatste moment bij elkaar gesprokkelde DOTO speelde als los zand. Smitshoek liet zich wat in slaap sussen en verslapte halverwege de 1e helft. DOTO met Kerem Yilmaz op het middenveld slaagde er niet in gevaar te stichten. Het enige wat het team van Haus Maus in de 1e helft te verwijten viel was dat men de score niet verder opvoerde.

Gilliomar Leona kapte vrij voor doel zijn tegenstander uit in plaats van direct te schieten; een schot van Jeremy Versteeg ging voorlangs en vlak voor rust was het Gilliomar Leona die net niet goed uitkwam bij een voorzet van de rechterflank. Na rust dacht trainer Han van de Walle door enkele omzettingen Smitshoek in verwarring te brengen. De sterke Fabian Ssubi Kizito werd in de spits geposteerd en aanvoerder Driss El Akchaoui schoof door naar het middelveld. DOTO kwam wel meer in balbezit. Toch was het Smitshoek dat scoorde. Erwin Bravenboer bracht Gilliomar Leona in stelling. Hij omspeelde bekwaam de DOTO doelman en bracht de 0-3 op het scorebord. De onder aanvoering van Fabian Wilnis ook deze wedstrijd weer prima spelende Smitshoek defensie gaf na zo’n 10 minuten teveel ruimte weg. Invaller Jounes Hannati profiteerde met een schot van afstand: 1-3. Daarna was het Smitshoek dat het heft definitief in handen nam en bekwaam profiteerde van de ruimte op de vleugels. Uit de rebound na een goed schot van Erwin Bravenboer tekende Roel van Rixoort voor zijn derde treffer: 1-4. 

Trainer Hans Maus bracht drie verse krachten in het team: aanvaller Ari Lima Dias, Allon Coomans en Mo Ozturk. De mooiste aanval van de middag werd ingezet via een crosspass van Erwin Bravenboer op Donaldo Sanches Silva en werd goed afgerond door Ari Lima Dias: 1-5. Dennis Dekker bracht op de doellijn redding nadat doelman Ton Pille een hoge bal verkeerd beoordeelde. In de slotfase benutte de jeugdige invaller Mo Ozturk twee keer goed de ruimte op de vleugel. Zijn voorzetten werden simpel ingetikt door Arie Lima Dias [1-6] en Roel van Rixoort [1-7]. Een even terechte als simpele overwinning tegen het wel heel povere DOTO.

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door :

Nedelko, NederSport, CTS, FlexiMedia en Z-Press.

Uw bedrijfsnaam hier ?